18-02-2019

Alt det beste å gjøre i Riga 2019

Her har vi samlet alt det beste å gjøre i Riga 2019 – alt fra et fett uteliv til strippere på havet og en helt fantastisk kultur!

Alt det beste å gjøre i Riga 2019 – fett uteliv, strippere på havet og fantastisk kultur

Har dere tenkt å feire utdrikningslag i Riga? Men så vet dere ikke hva dere skal finne på? Da har dere kommet til helt rett sted. Nå har vi oppdatert de 5 beste tingene å gjøre i Riga 2019. Vi elsker Rigas uteliv, her kan dere drikke dere dritings på billig øl og drinker, stikke innom et par strippeklubber av høy kvalitet eller kanskje ta dere noen runder på skytebanen med kraftige våpen, som for eksempel AK-47. Men det er faktisk et par ting som er et absolutt must å gjøre på et utdrikningslag i Latvias hovedstad.

Siden dere reiser hit for å feire kompisens siste helg som fri mann, så kommer dere sannsynligvis til å feste i Rigas uteliv til langt på natt og dermed er dere garantert ikke oppe før fuglene fiser for å planlegge neste dag. Det er her vi i Pissup kommer inn, for vi har nemlig satt sammen en liste med de 5 aller beste tingene å gjøre i denne flotte byen.

Riga er en by med mye spennende historie som kan dateres helt tilbake til 1200-tallet, da byen ble grunnlagt. Siden det har byen blitt invadert av alt fra litauere, russere, svensker og polakker – så sent som i 1991 ble Latvia helt uavhengig fra Sovjetunionen. Så med denne spennende bakgrunnen kan man bare tenke seg til mangfoldet i arkitekturen og kulturen til byen som nå representerer Rigas helt spesielle identitet. Og denne identiteten bygger selvsagt mye på god, latvisk øl og deres lokale Stoli-vodka!

Så la oss ta en titt på de 5 viktigste tingene å få med seg i Riga 2019:

1. Sentralmarkedet i Riga - lokalmat og drikke i store mengder

Rigas sentralmarked

Sentralmarkedet i Riga åpnet i 1930 og er et av Europas aller største markeder og basarer. Dette er et sted som har vært gjennom mye i løpet av de seneste snart 90 årene, alt fra krig og okkupasjon til brann og rotteproblemer. Men til tross for alt dette står Sentralmarkedet fortsatt støtt og har nå havnet på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Nå er markedet mer populært enn noensinne og har nærmere 100 000 besøkende hver eneste dag!

Dette er det perfekte stedet å ta seg en kald øl på ettermiddagen, før dere dykker inn i Rigas uteliv. Sentralmarkedet stenger vanligvis rundt 17.00-18.00 og de åpner alltid klokken 08.00, men så tidlig er nok ikke dere oppe.

Vi anbefaler at man bestiller en hyggelig Ølsykkel sammen med Pissup, der dere kan avslutte hele turen ved markedet – og deretter gå inn og smake på mengder med forskjellig god lokalmat. Smak for eksempel på nybakt brød, sylteagurk, lokalprodusert ost og mange andre ulike baltiske delikatesser. Her får dere også muligheten til å prøve en av Latvias berømte likører: Black Balsam. Denne bittersøte drinken har eksistert siden 1800-tallet og er definitivt noe alle tøffe menn på utdrkiningslag i Riga bør prøvesmake.

2. St. Peterskirken – Rigas desidert beste utsikt

St. Peterskirken i Riga 2019

St. Peterskirken er en av hovedattraksjonene i Riga og virkelig verdt et besøk. Kirken ble bygget tidlig på 1400-tallet, på samme sted der det tidligere hadde stått en gammel trekirke fra så tidlig som 1200-tallet. Med tanke på hvor gammel kirken er, så kan man jo bare tenke seg til alt den har vært med på fra den ble bygget og frem til nå. Den har vært gjennom flere kriger, har kollapset og brent ned på grunn av lynnedslag, den har til og med blitt skutt på under andre verdenskrig. Men hver gang har man bygget denne vakre kirken opp igjen. Grunnen til at vi anbefaler en tur til dette stedet er derimot ikke nødvendigvis arkitekturen, for man har jo sett mange kirker i sin tid. Det er mer på grunn av den flotte utsikten man får fra toppen!

Selve kirketårnet er totalt 123 meter høyt og som turist kan man få komme så høyt som 72 meter opp i det. Man må kjøpe billetter for å få komme opp og disse ligger på rett under hundrelappen per person. Forhåpentligvis er det ikke noen av dere som har høydeskrekk.

Er dere interesserte i å besøke St. Peterskirken og flere andre turistattraksjoner i Riga? Da anbefaler vi at dere bestiller Sightseeing med Pissup. Unn dere en liten pause innimellom all fest og drikke og opplev noen av Rigas mest spektakulære kulturelle attraksjoner til fots med en av våre erfarne lokalguider!

3. Riga Motormuseum – et must for ekte motorentusiaster!

Riga Motormuseum – et must for ekte motorentusiaster

Liker dere fart, spenning og fine biler? Da må dere ta en tur til Rigas Motormuseum! Museet ble grunnlagt i 1989, men i 2013 innledet de en stor rekonstruksjon som ble fullført i 2016. Utstillingen deres med over 100 antikke kjøretøy er minst sagt imponerende og her finnes alt for enhver bilentusiast.

Om dere heller vil ut og brenne litt gummi selv, da har Pissup en mengde ulike aktiviteter som passer for dere. Hva med å kjøre løp mot hverandre og se hvem som er mesteren i gjengen med en runde Go-karts. Eller er dere kanskje menn som liker frisk luft i lungene og vinden i håret? Da skal dere heller dra på en ATV Safari i de latviske furuskogene utenfor Riga.

Vi har også noe for dere som ikke vil kjøre selv, men som likevel vil ha en fet bilopplevelse. Det er da dere bør booke en Super Hummerlimo for å få litt ekstra glitter og glamour på turen deres til Latvia.

4. Ut til sjøs – opplev alt det fantastiske Rigabukten har å tilby

(Videoen er filmet i Barcelona og er kun ment for å illustrere hvordan Strippeyachten i Riga kan se ut.)

Det er nok ikke mange som tenker på sol og bading når det er snakk om Latvia, men det har seg faktisk slik at Rigabukten er litt av et paradis på sommeren. Det finnes masse spennende vannaktiviteter å velge mellom her i Riga 2019. Har dere for eksempel noensinne tenk på å fly med Jet Pack ute på havet? Klart dere har og det blir jo ikke så mye fetere enn det!

Men når man er på utdrikningslag, da er jo noe som er veldig viktig å få med – nemlig et par flotte damer som viser seg frem og danser for dere. Og her i Riga er damene kjent for å være ekstremt vakre! Så for å slå to fluer i en smekk tilbyr vi Strippeyacthen. Dette er en luksuriøs dagstur ute i Rigabukten, komplett med to strippere, champagne og frukt dere kan kose dere med.

Vil dere starte festen på en litt mer “sivilisert” måte? Da kan dere bestille vår Private Strippebåt. Her blir det en nydelig 3-retters middag, kald øl og hele 3 private strippeshow. Nyt!

5. Gamlebyen i Riga – der alt skjer etter at solen har gått ned

Gamlebyen i Riga – der alt skjer etter at solen har gått ned

Gamlebyen i Riga er et historisk område i den Latviske hovedstaden som er fullspekket med vakker arkitektur, fascinerende kultur og de aller beste utestedene. Det er her Rigas uteliv er som best og det er i dette området dere kommer til å tilbringe det meste av tiden deres på turen. I Gamlebyen finnes det barer, puber og klubber for enhver smak. Alt fra historiske barlokaler og klassiske brune puber til sofistikerte hipster-hotspots og fete nattklubber med dunkende musikk og vakre damer.

Men for å få det meste ut av besøket deres i Riga 2019, anbefaler vi at dere reserverer en Pissup Barguide og lar oss vise dere Rigas beste side. På denne måten slipper dere å bli lurt inn i turistfellene og dere får en 4 timer lang guidet runde av Rigas uteliv med de stedene som passer dere.

Følger dere disse 5 punktene for ting å gjøre i Riga 2019, så kan vi garantere at dere vil få oppleve et utdrikningslag som er så legendarisk at dere aldri vil dra hjem igjen!

Hva skal du gjøre nå...

  1. Er det snart utdrikningslag? Vil dere ta det til neste nivå? Vi har over 21 års erfaring med å arrangere legendariske utdrikningslag for mer enn 200.000 gjester. Vi kan også hjelpe deg - kontakt oss for gratis råd.

  2. Finn inspirasjon og tips online Ta en titt på [ideer til utdrikningslag] (https://www.pissup.no/utdrikningslag-ideer/), våre [aktivitetsideer] (https://www.pissup.no/utdrikningslag-aktiviteter/) eller våre [destinasjoner] (https://www.pissup.no/destinasjoner/)

Vi organiserer utdrikningslaget bestevennen din fortjener
  • Gjør som over 100.000 andre og stol på Pissup
  • Få tilgang til over 1500 aktiviteter
  • Pissup-ekspertene våre er tilgjengelige 24/7
Få gratis veiledning
Agathe profile

Skrevet av : Agathe

Få GRATIS eksperthjelp med hvordan du skal planlegge et helt legendarisk utdrikningslag!
Télécharger