10-01-2017

Fete ting å gjøre i Riga

Fete ting å gjøre i Riga!

Riga – beste nattliv, bobkjøring og god stemning

UT PÅ BYEN – Topp 5 steder å dra ut til i Riga

Tenkt deg til Riga på utdrikningslag? Lurer dere på hva dere skal finne på? Da har du kommet til rett sted. Dere kommer til å blant annet drikke tonnevis av øl og drinks, stikke innom et par gode strippeklubber, noen runder på skytebanen med AK-47s, og kjøre rundt på go-kart tracks i høy fart. Men det er en del steder dere definitivt må se på turen deres i Latvias hovedstad. Siden dere kommer på utdrikningslag og dere mest sannsynlig kommer til å være ute til langt på natt og dermed ikke så tidlig oppe for å planlegge dagen. Så her kommer vi først og fremst med en topp 5 liste med steder å besøke ute på byen i Riga.

Riga er en by med spennende historie helt tilbake til 1300-tallet når byen ble startet opp. Siden den tid har den blitt invadert av både Lituanere, Russere, Svensker og Polakker – bare i 1991 ble Latvia fullstendig uavhengig fra den Sovietiske Union. Så med denne spennende bakgrunnen kan man jo bare tenke seg mangfoldet i arkitekturen og kulturen til byen som nå representerer Riga og Latvias distinkte identitet. Identiteten deres kommer også godt med en god latvisk øl eller deres lokale Stoli vodka!

1. Riga Central Market

Rigas sentrale marked

I helgene er Rigas sentrale marked stengt rundt 6-7 tiden. Så dette er et bra sted å starte ettermiddagen med en ettermiddagsøl på for så å dykke inn i Rigas nattliv senere. Spesielt hvis dere vil snakke litt lokalmat før dere hiver dere innpå alkoholen. Dere kan smake på alt fra brød fra Uzbekistan til Sauerkraut, lokalbrød og syltede agurker og andre Baltiske delikatesser. Til og med om dere er vanskelige på matfronten er det noe for enhver smak her, og bygningen er verdt turen. Dette markedet har en lang historie, og ble først bygd i 1930, og er nå et av UNESCOs fredede bygninger.

Markedet seg selv er spredt over fire store paviljonger som ser mer ut som flyhangarer enn bygninger som huser matmarkeder. Dets distinkte art-deco stil er definitivt noe dere kommer til å ta et par bilder av og vise til damene hjemme. Her får dere også muligheten til å prøve ut en av Latvia’s kjente likører: Black Balsam. Denne bittersøte drinken har eksistert siden 18-tallet og er definitivt noe for alle tøffe gutter som tør å prøvesmake på guttetur i Riga.

2. St. Peter’s Kirke (for utsikten)

St. Peter’s Kirk

St. Peter’s kirke er en av hovedattraksjonene i Riga. Etter å ha vært en tur på Central Market bør dere dra hit (stenger kl.19 i helgene). Kirken ble bygd tidlig på 1300-tallet, ved siden av mange bygninger i Riga som har blitt bygd og bygd på nytt over hundreårene. Grunnen til at vi anbefaler dette stedet er ikke nødvendigvis på grunn av arkitekturen, men mer på grunn av den flotte utsikten dere får fra toppen!

Dere kan gå opp til tårnet til kirken for å få nyte den panoramiske utsikten. Kirkens tårn er 72 meter over bakken, så forhåpentligvis er dere ikke redde for høyder. Dere må kjøpe billett for å komme inn i tårnet.

Hvis dere liker ideen av å se utsikter, hvorfor ikke booke en Riga Ølsykkel så får dere sett flotte deler av byen samtidig som dere kan få litt innabords!

3. Seil til sjøs!

Seil til sjøs

Når dere har fått sett litt forskjellige steder, og klatret opp til fine utsiktspunkter, er dere kanskje klare for noe litt annet! Bli med på et privat cruise, hvor dere får nyte å være ved sjøen under deres guttetur. Daugava kommer fra Russland gjennom Riga-gulfen og renner igjennom  sentrum av Riga. Dette er en topp måte å se byen ved kveldstid, med alt den flotte arkitekturen byen har å by på.

Vi kan gjøre det ekstra spesielt for deg ved at du booker våre fete Strippeyacht aktivitet, hvor du og kompisene kan nyte 4 timer ute på havet mens dere får 2 strippeshow servert rett i fanget, med en flaske champagne til å skåle med. Om dere ønsker noe litt mer “sivilisert”, kan dere reservere vår private strippemiddag, som er en båttur på 1 time, med 3-retters måltid servert, sammen med øl og en hot stripper til dessert!

4. Riga Old Town

 Riga Old Town

Rigas gamleby er en av de andre historiske severdighetene i byen, med mange nattklubber. Det er et stort utvalg av både barer og klubber der, som vil holde dere godt underholdt imellom tissepausene! Det er barer og klubber til enhver smak, fra gamle lokalsteder til sofistikerte hipsterspots og den klassiske og Britiske pubben.

Dog Rigas gamleby er et klart valg, er det anbefalt å reservere vår barguide om dere har tenkt dere ut. På den måten slipper dere å bli lurt med turistpriser og får 4 timer med guiding til diverse steder som definitivt er verdt pengene.

5. Kveldsmorroa!

Nå som dere har hoppet fra bar til bar i gamlebyen, er det på tid å komme dere inn på nattklubb. Riga pleide å ha et rykte for å kaste ut folk ved midnatt og lukke dørene, men det gjelder kun i ukedagene. Vi i Pissup ved om en rekke klubber som er åpne til 3 om morgen. Vi ordner det meste for dere!

Hva skal du gjøre nå...

  1. Er det snart utdrikningslag? Vil dere ta det til neste nivå? Vi har over 21 års erfaring med å arrangere legendariske utdrikningslag for mer enn 200.000 gjester. Vi kan også hjelpe deg - kontakt oss for gratis råd.

  2. Finn inspirasjon og tips online Ta en titt på [ideer til utdrikningslag] (https://www.pissup.no/utdrikningslag-ideer/), våre [aktivitetsideer] (https://www.pissup.no/utdrikningslag-aktiviteter/) eller våre [destinasjoner] (https://www.pissup.no/destinasjoner/)

Vi organiserer utdrikningslaget bestevennen din fortjener
  • Gjør som over 100.000 andre og stol på Pissup
  • Få tilgang til over 1500 aktiviteter
  • Pissup-ekspertene våre er tilgjengelige 24/7
Få gratis veiledning
Anet profile

Skrevet av : Anet

Få GRATIS eksperthjelp med hvordan du skal planlegge et helt legendarisk utdrikningslag!
Télécharger