11-07-2016

Kostnadene ved å delta i bestekompisens bryllup

Kostadene ved å delta i bestekompisens bryllup:

Det koster å ha det gøy

Det koster å ha det gøy!

Det er alltid sykt gøy å dra i bryllup, men det er ikke alltid bare bare for lommeboken. Det er dessverre et faktum at det koster å takke ja til en invitasjon til et bryllup. Ifølge flere studier så bruker faktisk menn, overraskende nok, mye mer enn damer på bryllup – menn slår nemlig ofte litt ekstra på stortromma når de skal gifte seg og spesielt når det kommer til utdrikningslaget. Den gjennomsnittlige kostnaden for å være gjest i et bryllup kan komme på så mye som totalt 4000-6000 kroner per gjest. Det er selvfølgelig flere ting som kan påvirke prisen betydelig, som for eksempel hvor bryllupet skal arrangeres og om du er forlover eller er invitert til å være med på utdrikningslaget.

Bryllup skal først og fremst være noe gøy man gleder seg til, ikke noe man må sette opp et budsjett og en sparekonto for å kunne være med på. Vi i Pissup er jo eksperter på å organisere rimelige utdrikningslag, så vi tenkte vi skulle komme med noen estimater på hva det koster å være med i bryllup.

Antrekk

image14

Det er lenge siden menn bare kunne slenge på seg en gammel dress som henger i skapet etter en kjapp dusj før bryllupet. Nå er det like viktig for menn som for damer å se flottest mulig ut, og det fra topp til tå! Bryllup er tross alt også et veldig populært arrangement der man som singel kan sjekke damer, så det viktig å se bra ut.

Her er det avgjørende å vite hva kleskoden i bryllupet er – er det mørk dress eller smoking som gjelder? Er det mørk dress kan du komme lettere unna, siden du sannsynligvis har en fin dress hengende i skapet. Når det kommer til smoking er dette noe man enten må investere i eller så kan du leie en for dagen, om du ønsker å holde kostnadene nede. En anstendig smoking koster nok ikke mindre enn 2500-3000 kroner og kan bli enda dyrere om man også skal ha den skreddersydd. Skal du derimot leie en, kan du komme unna med hele kalaset for rundt en 1000-lapp for en helg.

Når det kommer til frisyren, så har vi litt uflaks at vi er nordmenn. Norge er nemlig et av de landene med dyrest frisører. Du skal lete en stund for å finne noe under 500 kroner. Alternativet blir da å klippe seg selv, noe som garantert lønner seg.

Leie av dress/smoking: ≈ 1000 kr

Hårklipp: ≈ 500 kr

Totalt budsjett: ≈ 1500 kr

8tqgy_rXnSdkvbBzAjdyI1f31iWra5xEJRXZr4Ai9f0id9OXp4gUdCMzJPZa90oEnazAHTLngs_P_T7YP2ceTY

Bryllupsgave

Å kjøpe bryllupsgave trenger ikke å være så vanskelig i seg selv, som regel har bryllupsparet en gaveliste eller ønskeliste registrert i en butikk. Spørsmålet er nok mer hvor mye man er villig til å legge, enn hva man skal kjøpe til brudeparet. Alt avhenger selvsagt av hvor nære man er brudeparet. Ifølge statistikken bruker man rundt 800-1000 kroner om man er i familie og 500 kroner om man bare er en venn. Man får selvsagt også vurdere hvor nær venn man er, for om du er bestekompisen bør du nok se på deg selv mer som familie enn som bare en kompis.

Transport

Å komme seg til og fra bryllupet koster nok mer i dag enn det gjorde før i tiden. For på den tiden arrangerte de bryllupene i nærheten av det området man kom fra eller bodde. Nå for tiden er det derimot så lett å fly til andre spennende steder med flotte landskap til overkommelige priser. Derfor har det blitt vanligere at mange par velger å arrangere bryllupet andre steder enn i hjembyen. Og med tanke på internettes utvikling og globaliseringen, så er det også vanligere at par er fra ulike land i dag, noe som også betyr at bryllupet ofte holdes lengre borte fra den ene halvdelens hjemsted. Dette betyr ofte at halvparten av bryllupsfølget må reise et stykke for å være med! Prisen på transport kan derfor variere veldig avhengig av hvor det hele skal finne sted.

Om det derimot kun er en kort biltur unna, da kan du faktisk bare ta taxi, og da kan du lett regne med at det blir en 500 lapp tur-retur med taxi. Så det kan jo være en idé å dele taxi med noen andre som også skal i bryllupet. Eller kjøre selv, om du har bil da vel og merke.

PS. Er man ekstra økonomisk, da prøver man selvsagt å snike seg med i noen andres bil som kjører selv.

Shots helles opp i CPH til et utdrikningslag ute på byen

Utdrikningslaget

I tillegg til det, så skal dere selvsagt også feire utdrikningslaget. Dette er noe vi i Pissup er eksperter på og vi sørger for at det blir en helt uforglemmelig helg for hele gjengen. Vi har pakkereiser som passer alle budsjett eller så kan dere skreddersy en helt egen tur som passer dere.

For å gi dere et lite innblikk i alt det morsomme vi kan tilby, så kan dere begynne med å sjekke ut en av våre reiser til Gdansk, Polens strandparadis og perfekt til et utdrikningslag på sommeren. Eller kanskje dere vil til [Praha] - byen som er kjent som kongen av alle utdrikningslagsdestinasjoner!

Forlover - ekstra kostnader

Er du forlover må du regne med å bruke litt ekstra på forberedelser og ulike påfunn til utdrikningslaget, som for eksempel en morsom spøk eller en hyggelig overraskelse. Vi synes at det uansett er bedre å være føre vár og sørge for at alle betaler sin del i tide. Derfor anbefaler vi alltid å bruke apper som Settle Up eller Tricount, for å ha kontroll på budsjettet til enhver tid.

Som forlover har du også ansvar for forlovertalen og derfor har vi satt sammen noen gode tips til deg her.

Hva skal du gjøre nå...

  1. Er det snart utdrikningslag? Vil dere ta det til neste nivå? Vi har over 21 års erfaring med å arrangere legendariske utdrikningslag for mer enn 200.000 gjester. Vi kan også hjelpe deg - kontakt oss for gratis råd.

  2. Finn inspirasjon og tips online Ta en titt på [ideer til utdrikningslag] (https://www.pissup.no/utdrikningslag-ideer/), våre [aktivitetsideer] (https://www.pissup.no/utdrikningslag-aktiviteter/) eller våre [destinasjoner] (https://www.pissup.no/destinasjoner/)

Vi organiserer utdrikningslaget bestevennen din fortjener
  • Gjør som over 100.000 andre og stol på Pissup
  • Få tilgang til over 1500 aktiviteter
  • Pissup-ekspertene våre er tilgjengelige 24/7
Få gratis veiledning
Agathe profile

Skrevet av : Agathe

Få GRATIS eksperthjelp med hvordan du skal planlegge et helt legendarisk utdrikningslag!
Télécharger