11-07-2016

Kostnadene ved å delta i din kompis sitt bryllup

DET KOSTER Å HA DET GØY

DET KOSTER Å HA DET GØY!

Det er alltid sykt gøy å dra i bryllup, men det er ikke bare bare for lommeboken. Det er dessverre et faktum at det koster å takke ja til en invitasjon til et bryllup. Ifølge flere studier så bruker faktisk menn overraskende mer enn damer på bryllup – ofte så slår menn litt ekstra på trommene når det kommer til utdrikningslag spesielt. Den gjennomsnittlige kostnaden som gjest ved et bryllup ligger mellom 4000 og 6000 kroner per gjest. Det er selvfølgelig flere ting som kan påvirke prisen betydelig, som stedet hvor bryllupet holdes, og om du er forlover eller er med på utdrikningslaget.

Bryllup skal først og fremst være noe gøy som man gleder seg til, ikke noe man må tenke på hvordan man skal spikke og spare til. Vi i Pissup er jo eksperter på å organisere rimelige utdrikningslag, så vi tenkte vi skulle skyte inn litt fakta rundt hva det koster å være med i bryllup.

ANTREKK

image14Det er lenge siden menn kunne bare slenge på seg en gammel dress hengende i skapet etter en kjapp durs før bryllupet. Nå er det like viktig for menn som for damene å se dapper ut, fra topp til tå! Bryllup er tross alt også et sted for sjekking av damer, så viktig å stille riktig.

Her er det avgjørende hva bryllupskleskoden er – er det mørk dress eller smoking som gjelder? Er det mørk dress kan du komme deg lettere unna, da du høyst sannsynlig har en pen dress liggende i skapet. Når det kommer til smoking er dette noe man må entene investere i, eller leie for dagen, om du ønsker å holde kostnadene nede. En anstendig smoking koster minimum 2500-3000 kroner og kan gå langt høyere om man kan skal ha den skreddersydd.

Skal du derimot leie kan du komme unna med 700 kroner for en helg.

LEIE AV DRESS/SMOKING: 700 NOK

HÅRKLIPP: 200 NOK

TOTALT BUDSJETT: 900 NOK

8tqgy_rXnSdkvbBzAjdyI1f31iWra5xEJRXZr4Ai9f0id9OXp4gUdCMzJPZa90oEnazAHTLngs_P_T7YP2ceTY

GAVEN: 500-1000 NOK/hode

Å kjøpe bryllupsgave trenger ikke å være så vanskelig i seg selv, som regel har bryllupsparet en gaveliste eller ønskeliste registrert i en butikk. Spørsmålet er nok mer hvor mye man skal bruke enn hva man skal bruke pengene på. Alt er avhengig av hvor nærme man er brudeparet. Ifølge forskjellig statistikk bruker man 800 NOK om man er i familie, og 500 NOK om man er en kompis.

TRANSPORT

Å komme seg til og fra bryllupet koster idag mer enn i gamle dager, hvor bryllupene var holdt i nærheten. Nå er det så lett å fly til andre flotte steder og flotte landskaper at mange par velger det. Det betyr også at par er oftere fra forskjellige land enn i gamle dager, som også gjør at stedene kan bli holdt langt fra hjembyen til den ene i paret. Som betyr reising for halvparten av bryllupsfølget! Prisen på transport kan derfor variere veldig avhengig av hva destinasjonen er.

Om det dog kun er en taxitur unna kan du lett regne med at det blir en 500 lapp tur-retur i med taxi.

TRANSPORT: 500 NOK

Shots hældes op i KBH til en polterabend bytur

UTDRIKNINGSLAG

Utover det så skal dere selvfølgelig alle på utdrikningslag, som vi i Pissup sørger for vil være uforglemmelig. Her har vi pakker til alle lommebøker og ideer, dere kan til og med skreddersy deres egne tur.

For å gi dere et lite innblikk i hva snasne ting vi kan tilby kan dere starte med å sjekke ut for tur til GDANSK eller til PRAHA. Her kan dere få både sol, strandfester og pubber så det holder.

FORLOVER EKSTRA KOSTNADER

Er du forlover må du regne med å bruke litt ekstra på forberedelser og gimmicks til taler og diverse. Vi har spikket sammen litt ekstra tips for deg som er forlover HER.

Hva skal du gjøre nå...

 1. Er det snart utdrikningslag? Vil dere ta det til neste nivå? Sjekk ut destinasjonene, velg en favoritt og bestill utdrikningslaget gjennom Pissup.

 2. Unngå vanlige feil som de fleste blir offer for under utdrikningslaget LAST NED vår GRATIS jukselapp til å planlegge utdrikningslaget.

Sjekkliste til utdrikningslaget: 10 steg som hjelper til med forberedelsene

 • 1. Finn ut hvem som skal inviteres
 • 2. Bestem når dere skal dra
 • 3. Brainstorming på hva brudgommen ønsker/ikke ønsker
 • 4. Bli enige om budsjett og tildel oppgaver
 • 4. Bestem hvor dere skal dra og hvordan dere skal reise dit
 • 6. Velg et overnattingssted
 • 7. Planlegg noen sprø dagsaktiviteter
 • 8. Fiks alt til kvelden ute på byen (bordreservasjon, transport, osv.)
 • 9. Planlegg en overraskelse (en spøk, stripper...)
 • 10. Bestill alt og få alle til å betale i tide!

Last ned en GRATIS SJEKKLISTE TIL UTDRIKNINGSLAGET

Få GRATIS eksperthjelp med hvordan du skal planlegge et helt legendarisk utdrikningslag! Bare skriv inn e-posten din og så får du den i innboksen med en gang!

label
Send
Agathe profile

Skrevet av Agathe

Vi er eksperter på destinasjoner til utdrikningslaget og har hjulpet gutter med å organisere legendariske utdrikningslag – helt siden 2001. Vi kan hjelpe deg også!
Planlegg ditt eget utdrikningslag

eller ring oss på +45-70-276-470

Download our FREE stag do planning cheat sheet
 • How to plan a great stag do - expert advice
 • Common mistakes when organising stag dos & how to avoid them
 • Get tips & ideas to help you plan your stag do - via email
Download
Last ned en GRATIS SJEKKLISTE TIL UTDRIKNINGSLAGET
Download