01-09-2018

Forlovertale

Forlovertalen

Det er alltid en stor ære å bli bedt om å være forlover, men det følger selvsagt med et veldig stort ansvar også. Vi hjelper deg med å gjøre dette ansvaret til en glede i stedet for en byrde. Du skal tross alt ikke bare være brudgommens høyre hånd, du skal nemlig også organisere et heidundranes utdrikningslag! Og utdrikningslaget skal selvsagt være både gøy, vilt og helt uforglemmelig. Men dere venter på utdrikningslagmorroa, er det bare å gå i gang med talen:

En av oppgavene som mange forlovere frykter er å holde forloveretalen. Den skal først og fremst være fengende, artig, men også informerende, uten at det går over streken.

Her nedenfor finner du en liste som kan hjelpe deg på vei med hva du BØR si og hva du IKKE bør si – lykke til!

Best-Mans-Speech-Success-e1446131023501 1

Tips til den fryktede forlovertalen:

Hvor starten man? Så lenge du er forberedt så skal det mye til for at noe skal gå galt. Det beste og første rådet er å gjøre talen personlig. En tale som er som spyttet ut av internet eller en cheesy talebok fra 90-tallet er bare å glemme. Start med å brainstorme for deg selv, skriv ned noen stikkord – inkludert 15 ord som kommer først til sinns når du tenker på kompisen din. De trenger ikke alle være artige.

Hvordan åpne talen Åpne talen din med en punchy setning som tar den hjem. Klikk på 10 KILLER LINES i oversikten for å få inspirasjon. Deretter beveg deg hurtig til en kort introduksjon om deg selv og forholdet ditt til brudgommen. Du må også takke brudgommen og faren til bruden for deres taler.

Ditt forhold til brudgommen Lever en underholdene historie om hvordan du ble kjent med brudgommen – det er viktig å holde oppmerksomheten varm så lenge som mulig og ingenting er bedre enn latter da. Spice gjerne opp talen med noen litt uoffisielle historier som kanskje ikke alle vet om, uten å ydmyke brudgommen selvsagt. Del gjerne ditt førsteinntrykk av brudgommen, og hvorfor dere er så gode venner idag. Bygg opp anekdoter til morsomme historier du har fått fra de nærmeste. Kanskje han hadde et helt grusomt kallenavn?

8tqgy rXnSdkvbBzAjdyI1f31iWra5xEJRXZr4Ai9f0id9OXp4gUdCMzJPZa90oEnazAHTLngs P T7YP2ceTY

Komplimenter, komplimenter, komplimenter! (Til bruden selvsagt…) Fortell hvor vakker bruden er, for så og runde av hvor forferdelig smak hun har i å velge fremtidig mann, med enda flere morsomme historier, som kan være hans uvaner eller nok en gang flaue kallenavn.

Tid for å være ærlig For å forsikre alle om at du bare tuller, er det viktig å avslutte med noen ærlig komplimenter, og hvor bra par de er, samt hvor lykkelige de kommer til å være sammen. Du kan også legge til noen morsomme partips…

Rund av en god tale med…. Avslutt enkelt og greit med å takke alle for å ha kommet, fra både fjernt og nært, skål med brudepikene og ikke minst med brudeparet og ønske dem en evig lykke sammen og alt det beste for fremtiden.

Huskeliste

Selvtillit Strekk deg lang og se selvsikker ut når du står, og husk å holde øyekontakt med gjestene. Hvis du forventer latter – vent. Om de ikke ler, si at det eksplisitt var meningen at de skulle le, og vent igjen til de ler. Uansett hva du har planlagt å si er det viktig at du øver deg så du føler deg sikker på selveste dagen.

Ta din tid Det som fort kan ødelegge tale er om taleren snakker nervøst fort, og uten tonefall. Ingen gidder å høre på en robot snakke. Det er viktig med pauser så poeng og spøker kan treffe, og naturlige latterkramper kommer fram i publikum.

Ikke drikke for mye! En full og snøvlende taler er aldri sjarmerende – du tenker kanskje det hjelper for deg, men det gjør som regel ikke det. Hvis du brøler ut i en uforventet latter, gi deg litt tid til å ta deg sammen.

Her under er en strålende tale som kan være til inspirasjon, morsomme og vittige taler er alltid en homerun:

TOPP 5 FEIL Å UNNGÅ!

På bærtur-humor Finn den gode balansen – du må få med alle generasjonen på latterbølgen, ikke bare de unge, eller motsatt. Tenk deg godt om når du velger grove ord , ta heller en gammeldags “søren klype” istedenfor “faen”. Teit når man sier det, men funker fett der og da.

Fornærme bruden eller foreldrene hennes Først og fremst, hold deg unna lange historier. Ikke velg en som tar over 5 minutter når du står dere oppe på scenen. Kjappe og kvikke historier er hva du er ute etter.

Og for guds skyld, ikke fornærm bruden eller foreldrene til bruden med endeløse historier med ekser, osv. Velg med omhu!

Detaljerer utdrikningslaget Uansett hva som skjedde under Barcelona-turen deres, så hold dere for dere selv, med mindre det passer seg for alle gjestene.

Bli full før talen Igjen, det er fristende med noen par glass innabords for å roe ned nervene, men det er lett å tippe overfør det er taletid, spesielt når man venter over en lang resepsjon overvannet med champis. Ta ikke sjansen, og spar drikkingen til skålingen etter talen!

10 KILLER LINES

 1. En forlovers tale burde ikke ta lengre tid en brudgommens opptreden på hotellrommet ikveld, så kjære gjester, la oss skåle for Mr & Mrs. Smith! (Ta en slurk og sett deg ned)

 2. “Ekteskapet er som et fuglebur; de som er utenfor, prøver fortvilet å komme seg inn, mens de som er inne, prøver fortvilet å komme seg ut.” – Michel De Montaigne

 3. Damer & Herrer, det er har vært en ordentlig spennende dag, så spennende at jeg sitter her målløs, noe som sannsynligvis ikke er de beste nyhetene for dere ikveld, her jeg står!

 4. Det er ikke ofte en får muligheten til å snakke om noe så smart, respektert og beundret…Men igjen må jeg beklage at jeg må snakke om noen andre, nemlig (NAVN).

 5. Det heter Best Man på engelsk… Hvis jeg er så forbanna fantastisk, hvorfor er det ikke jeg som skal gifte meg?

 6. (NAVN), du er en vakker og praktfull kvinne, som fortjener en like vakker og praktfull mann. Derfor skal jeg prøve å komme til bunns til hva som foregår her nå.

 7. Vi trenger ikke bekymre oss for at noen brudgommens ekser skal plutselig dukke opp – de er alle ute og feirer!

 8. Dagen etter sitt bryllup merker en mann at han er blitt syv år eldre.” – Francis Bacon

 9. De er ikke engler alle som nakne er, sa mannen, han så kjerringa vaske seg.

 10. “Den mest kritiske perioden i et ekteskap er frokosten.” – A. P. herbert

INNHOLD

Bruk Google Du kan jo alltid starte med å google navnet til brudgommen, kan du faktisk ved et uhell finne noe snusk på han? Eller finne noen morsomme gamle bilder av han, som han trodde var godt gjemt bort?

Spør hans nærmeste Du kjenner kanskje brudgommen bedre enn flest, men spør for de årene du ikke kjente han, så er det sikkert noe saftig informasjon å hente. Søsken er alltid en perfekt kilde, samt foreldre og besteforeldre.

Kjenner du bruden godt, skader det ikke å grave hos hennes heller – ta tak i alle mulige midler! Det er alltid gøy med andre synspunkt, og bak-scenen gossip.

Q & A Samarbeid med forloveren til bruden, og få bruden og brudgommen til å svare på spørsmål om hverandre som kan tas opp i talen om det passer seg, under bryllupet.

Brudens synspunkt er nok meget sannsynlig annerledes fra brudgommens. Spør begge, separat, og still dem de samme spørsmålene, som for eksempel:

Hva var ditt førsteinntrykk da deres møttes? Hva tiltrakk deg mest? Hva er din favorittegenskap hos bruden/brudens favorittegenskap hos deg?

Hva skal du gjøre nå...

 1. Er det snart utdrikningslag? Vil dere ta det til neste nivå? Vi har over 21 års erfaring med å arrangere legendariske utdrikningslag for mer enn 200.000 gjester. Vi kan også hjelpe deg - kontakt oss for gratis råd.

 2. Finn inspirasjon og tips online Ta en titt på [ideer til utdrikningslag] (https://www.pissup.no/utdrikningslag-ideer/), våre [aktivitetsideer] (https://www.pissup.no/utdrikningslag-aktiviteter/) eller våre [destinasjoner] (https://www.pissup.no/destinasjoner/)

Vi organiserer utdrikningslaget bestevennen din fortjener
 • Gjør som over 100.000 andre og stol på Pissup
 • Få tilgang til over 1500 aktiviteter
 • Pissup-ekspertene våre er tilgjengelige 24/7
Få gratis veiledning
Få GRATIS eksperthjelp med hvordan du skal planlegge et helt legendarisk utdrikningslag!
Télécharger