05-09-2018

Forlovererklæring

Forlovererklæring!

Å være forlover innebærer ikke bare å organisere fyll og fanteri for bestekompisen din, men også litt mer seriøse oppdrag, som å fylle ut forlovererklæring. Det er et viktig skjema for brudgommen og bruden, som skal fylles ut av minst en av forloverene til både brudgommen og bruden.

iStock 81714429 MEDIUM

Det er et enkelt og greit skjema som skal fylles ut og signeres, og som må sendes i god tid før bryllupet.

Ifølge “Bryllupsguiden” heter det at “en forlovererklæring, som har skjemanavnet Q-0151b (Bokmål) og styres av Barne- og likestillingsdepartementet, skal fylles ut av minst én forlover for både bruden og brudgommen.”

Meningen med forlovererklæringen er å vitne på at paret som skal giftes hverken har vært gift tidligere eller er i slekt.

Husk at skjemaene ikke er gyldig i mer enn 4 måneder, så man må ikke være for tidlig ute heller. Før sommeren som er høysesong for bryllup bør man forvente lengre behandlingstid, som vanligvis er minst 2 til 3 uker. I Norge er det Skatteetaten som sjekker og godkjenner forlovererklæringen, ergo om brudeparet kan giftes eller ei.

Hva skal du gjøre nå...

  1. Er det snart utdrikningslag? Vil dere ta det til neste nivå? Sjekk ut destinasjonene, velg en favoritt og bestill utdrikningslaget gjennom Pissup.

  2. Unngå vanlige feil som de fleste blir offer for under utdrikningslaget LAST NED vår GRATIS jukselapp til å planlegge utdrikningslaget.