ting å gjøre i riga
September 11, 2016 | i: Blogg

Fete ting å gjøre i Riga

Riga – beste nattliv, bobkjøring og god stemning!

UT PÅ BYEN – Topp 5 steder å dra ut til i Riga

Tenkt deg til Riga på utdrikningslag? Lurer dere på hva dere skal finne på? Da har du kommet til rett sted. Dere kommer til å blant annet drikke tonnevis av øl og drinks, stikke innom et par gode strippeklubber, noen runder på skytebanen med AK-47s, og kjøre rundt på go-kart tracks i høy fart. Men det er en del steder dere definitivt må se på turen deres i Latvias hovedstad. Siden dere kommer på utdrikningslag og dere mest sannsynlig kommer til å være ute til langt på natt og dermed ikke så tidlig oppe for å planlegge dagen. Så her kommer vi først og fremst med en topp 5 liste med steder å besøke ute på byen i Riga.

Riga er en by med spennende historie helt tilbake til 1300-tallet når byen ble startet opp. Siden den tid har den blitt invadert av både Lituanere, Russere, Svensker og Polakker – bare i 1991 ble Latvia fullstendig uavhengig fra den Sovietiske Union. Så med denne spennende bakgrunnen kan man jo bare tenke seg mangfoldet i arkitekturen og kulturen til byen som nå representerer Riga og Latvias distinkte identitet. Identiteten deres kommer også godt med en god latvisk øl eller deres lokale Stoli vodka!

1. Riga Central Market

RIGA, LATVIA - SEPTEMBER 03, 2014 - View of pavilions central market , warehouses and bridges.

RIGA, LATVIA – SEPTEMBER 03, 2014 – View of pavilions central market , warehouses and bridges.

I helgene er Rigas sentrale marked stengt rundt 6-7 tiden. Så dette er et bra sted å starte ettermiddagen med en ettermiddagsøl på for så å dykke inn i Rigas nattliv senere. Spesielt hvis dere vil snakke litt lokalmat før dere hiver dere innpå alkoholen. Dere kan smake på alt fra brød fra Uzbekistan til Sauerkraut, lokalbrød og syltede agurker og andre Baltiske delikatesser. Til og med om dere er vanskelige på matfronten er det noe for enhver smak her, og bygningen er verdt turen. Dette markedet har en lang historie, og ble først bygd i 1930, og er nå et av UNESCOs fredede bygninger.

Markedet seg selv er spredt over fire store paviljonger som ser mer ut som flyhangarer enn bygninger som huser matmarkeder. Dets distinkte art-deco stil er definitivt noe dere kommer til å ta et par bilder av og vise til damene hjemme. Her får dere også muligheten til å prøve ut en av Latvia’s kjente likører: Black Balsam. Denne bittersøte drinken har eksistert siden 18-tallet og er definitivt noe for alle tøffe gutter som tør å prøvesmake på guttetur i Riga.

2. St. Peter’s Kirke (for utsikten)

Skyline of Riga seen across the river Daugava after the sunset. The tallest building on the picture is the St. Peter's Church

Skyline of Riga seen across the river Daugava after the sunset. The tallest building on the picture is the St. Peter’s Church

St. Peter’s kirke er en av hovedattraksjonene i Riga. Etter å ha vært en tur på Central Market bør dere dra hit (stenger kl.19 i helgene). Kirken ble bygd tidlig på 1300-tallet, ved siden av mange bygninger i Riga som har blitt bygd og bygd på nytt over hundreårene. Grunnen til at vi anbefaler dette stedet er ikke nødvendigvis på grunn av arkitekturen, men mer på grunn av den flotte utsikten dere får fra toppen!

Dere kan gå opp til tårnet til kirken for å få nyte den panoramiske utsikten. Kirkens tårn er 72 meter over bakken, så forhåpentligvis er dere ikke redde for høyder. Dere må kjøpe billett for å komme inn i tårnet.

Hvis dere liker ideen av å se utsikter, hvorfor ikke booke en Riga Ølsykkel så får dere sett flotte deler av byen samtidig som dere kan få litt innabords!

3. Seil til sjøs!

Seductive woman tanning on sailboat in mild sunset light, enjoying traveling along sea, active lifestyle, summer holidays and vacation concept

Seductive woman tanning on sailboat in mild sunset light, enjoying traveling along sea, active lifestyle, summer holidays and vacation concept

Når dere har fått sett litt forskjellige steder, og klatret opp til fine utsiktspunkter, er dere kanskje klare for noe litt annet! Bli med på et privat cruise, hvor dere får nyte å være ved sjøen under deres guttetur. Daugava kommer fra Russland gjennom Riga-gulfen og renner igjennom  sentrum av Riga. Dette er en topp måte å se byen ved kveldstid, med alt den flotte arkitekturen byen har å by på.

Vi kan gjøre det ekstra spesielt for deg ved at du booker våre fete Strippeyacht aktivitet, hvor du og kompisene kan nyte 4 timer ute på havet mens dere får 2 strippeshow servert rett i fanget, med en flaske champagne til å skåle med. Om dere ønsker noe litt mer “sivilisert”, kan dere reservere vår private strippemiddag, som er en båttur på 1 time, med 3-retters måltid servert, sammen med øl og en hot stripper til dessert!

4. Riga Old Town

beercheers

Rigas gamleby er en av de andre historiske severdighetene i byen, med mange nattklubber. Det er et stort utvalg av både barer og klubber der, som vil holde dere godt underholdt imellom tissepausene! Det er barer og klubber til enhver smak, fra gamle lokalsteder, til sofistikerte hipsterspots, til den klassiske og Britiske pubben.

Dog Rigas gamleby er et klart valg, er det anbefalt å reservere vår barguide om dere har tenkt dere ut. På den måten slipper dere å bli lurt med turistpriser og får 4 timer med guiding til diverse steder som definitivt er verdt pengene.

5. Kveldsmorroa!

Nå som dere har hoppet fra bar til bar i gamlebyen, er det på tid å komme dere inn på nattklubb. Riga pleide å ha et rykte for å kaste ut folk ved midnatt og lukke dørene, men det gjelder kun i ukedagene. Vi i Pissup ved om en rekke klubber som er åpne til 3 om morgen. Vi ordner det meste for dere!


Liker dere vår teaserguide om Riga? Kontakt oss her så fikser vi en legendarisk tur for dere!

FART OG SPENNING – Bobkjøring

Bokjøring i Riga er et must!  Her kan vi tilby både sommer bobkjøring og vinter bobkjøring for deg og gjengen. Dette er en kul måte å bygge om teamfølelse og adrenalinet over helgen, uten å slite seg heeeelt ut. Etter å ha fartet ned disse skliene kommer dere garantert til å være klare for noen runder ute på byen ved vår Pissup Barguide!

Men hva er så spesielt med denne bobkjøringen?

Latviske Vinterleker

Boblseigh in Sigulda, Latvia, Europe - very popular winter sport

Boblseigh in Sigulda, Latvia, Europe – very popular winter sport

Riga bobsleigh - why you should try it

August 4, 2016 | in: Blog

Riga Bobsleigh – why you have to try it!

Share:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone

Why Riga Bobsleigh is a must!

‘Sanka, ya dead?’ – ‘ya mon!’ We all remember that exchange from the 1990s classic movie Cool Runnings, right? When John Candy trains up a group of (“failed”) Jamaican athletes to compete in the bobsled race in the Winter Game? Well if you’re coming on a Riga Stag Do we can make that movie come to life for you and the boys.

We have a both a Summer Bobsleigh and a Winter Riga Bobsleigh for you and the lads to try. This is a great way to foster a sense of teamwork with your mates as well as getting a hit of adrenaline; without having to exert – too much – effort. And just think: after you’ve sped round bends at crazy speeds you’ll have worked up a thirst for a night out on the town – and we can help you have a smashing night if you book our Pissup Bar Guide.

But why try our Riga Bobsleigh activity? Well read on and well tell you. We’ll give you the background  of the Latvian Winter team, the track itself, Summer options and how bobsledding works (with descriptions and links to some epic fails, and painful scenes!).

Latvians and Winter Games (reputations!)

Riga bobsleigh - pissup stag do

Riga bobsleigh – the Latvian team won a Silver in the 2014 Winter Games.

Riga bobsleigh can be done in the Winter and the Summer!

Hva kan du forvente av bobkjøring i Riga da? Selve løypen har blitt brukt regelmessig av det Olympiske laget. Dette er en av få baner i verden som er åpen både for amatører og proffe. Du og gutta kan dermed suse ned løypa helt opp til 110km/t – noe som definitivt vil gi fart på helgen! Banen ligger kun en halvtime unna sentrum, og er en av Europas lengste, hele 1420 meter. I tillegg vil de 16 svingene gjør det ekstra spennende – hold dere fast!!

Når du booker denne aktiviteten så ordner vi slik at dere får 2 turer per pers. Tror dere at dette er barnemat så kan dere tenke igjen!  Som nybegynner får dere såkalte ‘soft’-kjelker, som er lettere å styre, og mer komfortable å sitte i, samtidig som at de ikke trenger å komme opp i altfor høy fart.

olympic bobsleigh track - Sigulda


tagget: