Amsterdam Weekends beer drinking
November 12, 2014 | i: Amsterdam, Blogg, Ideer til utdrikningslag

Den absolutt beste helgen i Amsterdam

Les og lær om hvordan du får den beste helgeturen i Amsterdam. Om du bare har en helg i Amsterdam, må du få mest mulig ut av tiden din!

Amsterdam er den opprinnelig kalt “Syndens by”. Fra det kjent Rosse Buurt-området, eller Red Light District, til kaffebarene som serverer flere stimulerende midler enn bare kaffe, er Amsterdam det klassiske valget for en helg i utlandet med guttene! Byen tiltrekker rundt 5 millioner turister hvert år, og har siden det 13. århundre vært stedet hvor folk kommer for å ha det gøy… Så mye at det har lagt grunnlag for begrepet “Amsterdam Weekends” som brukes til å beskrive noen dager fullt av moro. Byens Red Light District overskygger alle de andre attraksjonene i byen, og er kjent for sin liberale holdning til narkotika og prostitusjon. De Wallen er den største og mest berømte delen av Red Light District. Denne labyrinten av kanaler, broer og bakgårder er hjemmet til byen beste live sexteater, cannabis-butikker, og selvfølgelig prostitusjon; et yrke som anses å være lovlig av den Nederlandske regjeringen.

Amsterdam Weekends street

Amsterdams gater fra en helg i Amsterdam

Denne avslappede holdningen i forhold til aktiviteter som kan anses som kontroversielle i andre land, er nettopp det som skiller nederlenderene fra resten av verden. Sammenlignet med Norge er Amsterdam som Disney Land for voksne,  fyllt med sin egne og unike blanding av konstant underholdning. Det virker som om denne byen aldri sover, spesielt i helgene, og uansett tid på året, er det alltid dekket opp til fest. Når det kommer til utdrikningslag, hva mer kan man ønske seg?

En helg i Amsterdam er hvor drømmer blir til virkelighet, og du bør drømme stort når det er snakk om din siste natt som en fri mann. De nederlandske live sexshow er et av de store høydepunktene under Amsterdam-helgene, og byens nattklubber er verdenskjent for deres mangel på grenser og jentenes ‘særegne ferdigheter’… Disse ferdighetene omfatter fantastiske prestasjoner som involverer stearinlys, ping-pong baller, bananer og så mye mer.

Kaffebarene er en annen del av Nederlands kulturarv. Wacky tobaccy har vært lovlig i Nederland siden 1976, og det er i dag rundt 200 kaffebarer spredt ut over hele Amsterdam. Det er ulovlig for disse kaffebarene å reklamere utenfor, så du trenger ikke å lete etter tydelig reklamering på nederlandsk. Hvis du ser et skilt hvor det står ‘Koffiehuis’, betyr det at de faktisk ikke selger noe annet enn kaffe. En ‘Café’ er i utgangspunktet det som tilsvarer en lounge i Storbritannia. Når det er sagt, så klarer de fleste ‘grønne’ kaffebarene å hinte frem, noen mer diskret enn andre, at de tilbyr andre varer, og i sentrum av Amsterdam bør du ha ingen problemer med å skille mellom de forskjellige typer caféer. Husk at det er straffbart å selge alkohol i en ‘grønn’ kaffebar, så hvis det er alkohol som står i sentrum, bør du velge å gå et annet sted for kvelden.

Amsterdam Weekends coffee shop sign

Skiltet til en kaffebar sett på helgetur til Amsterdam

Hvis det er cocktails og drinker dere er ute etter, finnes det ingen bedre måte å starte kvelden på enn med bar-hopping og å prøvesmake den lokale pilsen. Den mest berømte blir selvfølgelig servert i en kjent grønn flaske og heter Heineken. Denne nederlandske delikatessen har blitt brygget her i over 150 år og en omvisning på Heinekenbryggeriet lærer dere hemmelighetene bak det å brygge en av verdens mest anerkjente øl. Den beste delen av omvisningen er helt klart at man blir holdt godt hydrert under hele turen.

Det finnes massevis av nattklubber rundt omkring i Amsterdam, som er kjent verden over for sitt natteliv. Det er i helgene at de beste festene i Amsterdam finner sted, selv om det også alltid er en brakende fest å finne alle de andre dagene i uken. Byens beste klubber ligger i Rembrantplein og Leidseplein torgene. Disse klubbene har ingen offisiell stengetid, og det er ikke uvanlig å komme ramlende ut av hoveddøren for så å bli blendet av den gylne nederlandske solen. De store klubbene tiltrekker ofte noen verdens beste DJer. For å være sikker på at du ikke går glipp av noe, anbefales det å hyre en lokal utelivsguide i Amsterdam. Disse guidene er eksperter på å feste, og vil sørge for at du får mest mulig ut av din helgen i the ‘Dam.

 

Amsterdam weekends night club party

 

Du bør ha en ganske vill fantasi for å kunne finne på noe gøy som ikke er lovlig i Amsterdam. I denne byen finnes det alltid en unnskyldning for å feste, og det finnes ikke noe bedre sted å gi avkall på sin frihet. Så ta på deg partybuksa og slipp løs alle hemninger!